3 تلنگر برای اجرای خوب ایده های تبلیغاتی‌تان

فرقی نمی‌کند تازه کسب و کارتان را شروع کرده‌اید یا از زمان تأسیس آن، چندین سال می‌گذرد؛ فرقی ندارد میلیاردها تومان پول دارید یا در همان ابتدا بودجه‌تان کم است؛ آن چیزی که اهمیّت دارد، پیش بردن کسب و کار به طور کاملاً اصولی و هدفمند است.

مثلاً همین تبلیغات؛ اگر بودجه زیادی برای تبلیغات اختصاص داده باشید امّا به فکر اجرای خوب تبلیغات نباشید، تنها زمان و پولتان را هدر داده‌اید!

تبلیغات فقط داشتن یک ایده نیست؛ بلکه باید اجرای چنین ایده (احتمالاً خفنی!) را هم در نظر بگیرید. اگر اینکار را نکنید، به زودی متوجّه خواهید شد که کار، کار سختی است و به این راحتی‌ها که فکر می‌کردید، نیست. قرار است با تبلیغات به عده زیادی برندتان را معرفی کنید، مخاطبانی را جذب کنید و فروشتان را بالا ببرید و یا هر یک از اهداف تبلیغاتی مختلف را پیاده سازی کنید؛ اگر اجرای خوبی نداشته باشید، نتیجه خوبی هم نمی‌گیرید.

اولین تلنگر: مالتی مدیا و گرافیک چطور قراره پیش بره؟

خیلی از شماها، وقتی یک ایده تبلیغاتی پیدا می‌کنید، مثل زمانی که مرحوم گراهام بل تلفن را اختراع کرد یا گالیله کشف کرد زمین گرد است، به زمین و هوا می‌پرید و می‌خواهید همین حالا، نه حتّی یک ثانیه دیگر، ایده‌تان را پیاده سازی کنید.

چنین هیجانی خوب است، امّا اگر می‌خواهید توی ذوقتان نخورد، حسابی باید درباره اجرای ایده‌تان هم فکر کنید. اصلاً ببینید چنین ایده‌ای شدنی است؟ هر ایده‌ای شدنی است! امّا چطوری اجرا کردن ایده‌تان و منابع مورد نیاز، همان چیزهایی هستند که اگر اولّش به فکر آن‌ها نباشید، قطعاً زمان اجرای آن‌ها، به فکر اولّش می افتید!

اگر می‌خواهید در سوشال مدیا تبلیغات کنید و یک بنر جذاب بسازید، آیا به این فکر کرده‌اید که باید گرافیست متخصص را از کجا پیدا کنید و اگر توانستید پیدا کنید، آیا می‌توانید مبلغی را به او بپردازید؟

اگر گرافیست شما بخواهد به صورت دائمی با شما همکاری کند، آیا به فکر حقوق او هستید؟ می‌توانید از پس آن بر آیید؟

مثلاً فرض کنید می‌خواهید به یک بلاگر اینستاگرامی تبلیغی بدهید. شما باید بنر، تصاویر، عکس برداری، فیلم برداری و تمام این موارد را در نظر بگیرید و از خود بپرسید واقعاً چه کسی باید هر کدام از این کارها را انجام دهد؟

فیلم بردار خوب باید از کجا پیدا کنم و ایده من، چقدر به فیلم برداری و عکس برداری نیاز دارد؟

باید فکر کنید برای اینکه ایده‌تان را اجرا کنید، چه کارهای مولتی مدیا و گرافیکی باید انجام دهید تا ایده‌تان اجرا شود و بتوانید همانطور که در ذهنتان تجسمش می‌کردید، پیاده سازی‌اش کنید. شما دارید زمان می‌گذارید، بودجه‌ای اختصاص می‌دهید، نباید بگذارید ایده‌تان درست اجرا نشود.

اصلاً هم تفاوتی ندارد که در چه رسانه تبلیغاتی با چه هدف تبلیغاتی قصد تبلیغ داشته باشید. باید هر کار گرافیکی و مالتی مدیایی که ایده‌تان نیاز دارد را نظر بگیرید و اصلاً و ابداً بدون توجّه به آن‌ها، به فکر اجرای تبلیغاتتان هم نیافتید!

خیلی وقتا توی همین دنیای خودمون، آدمایی بودن که کلی ایده تو مخشون داشتن! بعضیا ایده یک کسب و کار، بعضیا ایده بازاریابی، تبلیغات و هزار و یک ایده دیگه! امّا خیلی از اونا، چیزایی که یک ایده نیاز داشته رو نداشتن! مثلاً خیلیایی که ایده کسب و کار داشتن و از نظرشون خیلیم باحال بوده، فقط به خاطر نداشتن پیش نیاز یک ایده کسب و کار، یعنی پشتکار، ایده شون رو به خاک سپردن! البته دور از جون ایده شما????

دومین تلنگر: کارهای چاپی و سازه‌ای بچه بازی نیست!

بیلبوردهای داخل و بیرون شهری را که حتماً دیده‌اید! شما که فکر نمی‌کنید این بیلبوردها را با نردبام گذاشته باشند و هربار که یک برند تبلیغات می‌دهد، می‌روند بالا و پوستر (!) را عوض می‌کنند؟ قطعاً نه!

آنقدر تبلیغ روی بیلبورد رفتن پیچیدگی و کار دارد که اگر برایتان بگویم، ممکن است بگویید رسانه تبلیغاتی دیگری انتخاب کنم بهتر است.

وقتی می‌خواهید تبلیغات خودتان را روی بیلبورد اجرا کنید، باید در نظر بگیرید که اجرای ایده‌تان ممکن است کمی سخت باشد. هر بیلبوردی که می‌بینید، از یک سری ورقه درست شده است و در محیط بیلبورد، قطعات مختلف کنار هم قرار داده می‌شوند.

در بخش قبلی گفتم که طرح مورد نظرتان را باید به یک گرافیست بسپارید و پس از آن، باید به فکر چاپ آن باشید. چاپ طرح کار آسانی نیست و پیچیدگی‌های خودش را دارد. اگر به چاپ اهمیّت ندهید، درنهایت طرحتان آنطور که می‌خواستید شکل نمی‌گیرد و یا کیفیت خوبی نخواهد داشت.

از دستش نده: کسب و کارت رو توی 3 سوت آنلاین کن!

برای کنار گذاشتن تک تک قطعات، نیاز به چند نیروی کار و جرثقیل است! شما باید تمام این موارد را هماهنگ کنید. حتّی اگر برای اجرای یک بیلبورد نیاز است تا یک لاین از مسیر بسته شود، باید با شهرداری هماهنگ کنید.

پس احتمالاً متوجّه شده‌اید که چاپ و سازه تبلیغاتی، کار آسانی نیست و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. فرقی نمی‌کند بیلبورد باشد یا هر نوع سازه دیگری. مثلاً اگر بخواهید از کانترهای تبلیغاتی استفاده کنید، باید همه چیز را از نیروهای مورد نیاز گرفته تا مذاکره با شرکت‌های تبلیغاتی و شهرداری، در نظر بگیرید.

تا حالا کانترها رو دیدین؟ مثلاً کانتر دَنت که میزاره تست کنین! اجاره این کانترها کار آسونی نیست. مثلاً فکر کنین توی مترو مشهد یک ایستگاه می خواین این کار رو بکنین. باید مذاکره با مسئولین مربوطه داشته باشین، بنرهای مورد نیاز رو طراحی کنین، نیروی انسانی در نظر بگیرین و مخصوصاً اگر می خواین محصولتونو تست کنن (واسه خوردنیا) باید در نظر بگیرین که چند تا محصول نیازتونه! برای یک کانتر این همه کار باید بکنین. سخته ولی اگر خوب انجامش بدین احتمال نتیجه گرفتنتون بالاس!

سومین تلنگر: صدا، دوربین، حرکت!

وقتی یک سناریو برای ایده تبلیغاتتان در نظر گرفتید، باید آن را کارگردانی کنید. مثلاً اگر نیاز دارید تا برای اجرای سناریوتان، تجهیزات نوری داشته باشید، باید آن‌ها را تهیه کنید.

برای اجرای خوب یک سناریو تبلیغات، باید همه چیز را کارگردانی کنید. باید حواستان باشد که تمام تجهیزات مورد نیاز برای اجرای سناریو تهیه شده باشند. اینطور نباشد که همه چیز آماده باشد و بخواهید سناریو را اجرا کنید، ناگهان متوجّه شوید یکی از تجهیزات نورپردازی وجود ندارد.

کارگردانی یعنی اینکه بتوانید همه چیز را که به صورت پراکنده در اطرافتان وجود دارند را کنار هم بیاورید. درست مثل یک پازل است که اگر یک تکه آن را نداشته باشید، نمی‌توانید کاملش کنید. برای کارگردانی سناریوی تبلیغاتی‌تان هم باید آن را مثل یک پازل بدانید.

نباید فکر کنید اگر یک قسمت کار هم ایراد داشت، مشکلی نیست.

کارگردان فیلم‌ها را اگر دیده باشین، می تونین کاملاً درک کنین که کارگردانی سناریوی تبلیغاتی ینی چی. اصلاً فرقی نمیکنه که می خواین یک ویدیو ضبط کنین یا یک بنر منتشر کنین. اگر نتونین کار رو درست حسابی بگردونین، بازنده این.

هر کار می‌کنید، این اشتباهات رو نکنید!

بعضی از کسب و کارها، وقتی رسانه و ایده تبلیغاتی‌شان رو انتخاب کردند، توجهی به اجرای تبلیغاتشان نمی‌کنند. اصلاً اگر خودتان همین الان اینستاگرام را باز کنید، متوجّه می‌شوید که بعضی از تبلیغ‌ها مشخص است که سرسری گرفته شده‌اند و فقط هدف این بوده که منتشر شوند!

قبل از اینکه این اشتباهات را به شما بگویم، بد نیست بدانید اگر مرتکب این اشتباهات شوید، چه نتیجه‌ای برایتان خواهد داشت:

بودجه‌تان نابود می‌شود!

  • اگر اول کسب و کارتان باشد که احتمالاً آن هم نابود شود
  • هر چیزی هم برگرده، اون وقت و انرژی که گذاشتید برنمیگرده!
  • برندتون، بد و بی کیفیت نشون داده میشه!
  • میتونه کار رو برای ادامه براتون سخت کنه!

یکی از اشتباهاتی که اکثر کسب و کارهایی که اصلاً با تبلیغات آشنایی ندارند و فکر می‌کنند تبلیغات چیزی جز انتشار اطلاعات ترغیب کننده بدون هیچ هدف و انگیزه‌ای نیست، کارگردانی نکردن سناریو است!

وقتی سناریو را کارگردانی نکنید، همه چیز به هم ریخته است. اصلاً نمی‌دانید کی باید چه کار می‌کرد، چی برای کجا بود و چه زمانی چه چیزهایی باید آماده می‌شد. حالتی مثل بی نظمی به وجود می‌آید که کاملاً آشفته و سردرگمتان می‌کند.

اشتباه دیگری که کسب و کارهایی مختلف مرتکب می‌شوند و شما اصلاً نباید آن را مرتکب شوید، سپردن کارگردانی به رسانه تبلیغاتی است. یعنی اگر می‌خواهند تبلیغاتی را به یک بلاگر بدهند، ریش و قیچی را دست همان بلاگر می‌دهند و فقط می گویند این محصول یا برند را تبلیغ کن.

از دستش نده: هوم آفیس کمکت میکنه بدون پول دفترکار داشته باشی!

بعد هم می‌بینید که بلاگری که تبلیغ را به او دادند، یک سری توضیحات کاملاً غیرمرتبط، طولانی و غیر مفید داده است.

یک بلاگر تخصصی در تبلیغات ندارد. نباید کارگردانی ویدیوهای تبلیغاتی را پست‌های تبلیغاتی را به او بسپارید. اگر هم اینکار را کردید و نتیجه‌ای نگرفتید (که به احتمال بسیار زیاد هم نمی‌گیرید)، فقط و فقط از خودتان گله کنید که چرا چنین کار مهمی را به یک نابلد سپرده بودید.

یک سری کسب و کارها هستن که واقعاً سنگ تموم گذاشتن! مثلاً طرف زنگ زده به چاپخونه که واسشون بنر چاپ کنه. بعد وقتی میپرسه طرحتون رو بفرستین، میگه طرح نداریم. اسم و یک سری چیزای کلی رو میگه و طراحی رو هم به همون چاپخونه میسپاره! بعد هم توقع نتیجه گیری از اون تبلیغ رو داره! طراّحی بنر کار متخصصه نه یک فردی که به اصول طرّاحی و تبلیغات آشنا نباشه! کار سختی نیست؛ کلّی آگهی تبلیغاتی اشتباه رو میتونین توی پوستر و بنرها ببینین 

مورد بعدی این که هر کار که می‌کنید، اجرای تبلیغاتتان را افراد آماتور نسپارید. خنده دار است که بعضی از کسب و کارها، شاید 100 میلیون برای تبلیغاتشان در نظر می‌گیرند امّا برای اجرای آن، به دنبال فرد آماتوری هستند تا مبلغ کمتری بگیرد.

از دستش نده: پرسونا چیه و چطور پرسونای مخاطب رو طراحی کنیم؟

برعکس این مورد هم دقیقاً به ضرر کسب و کارها است. استفاده از افرادی که کار  اجرای تبلیغات  را بسیار باکیفیت انجام می‌دهند که شاید اصلاً برای یک تبلیغات نیاز نباشد، سبب می‌شود تا فقط هزینه اضافی به وجود آید.

لب کلام اینکه . . !

اجرای خوب تبلیغات را باید کاملاً جدّی بگیرید. وقتی زمان زیادی را برای انتخاب رسانه مناسب تبلیغاتی می‌گذارید و ایده نابی پیدا می‌کنید امّا آن را به خوبی اجرا نمی‌کنید، نمی‌توانید توقع نتیجه خوبی داشته باشید. شما حتّی اگر بهترین ایده‌های تبلیغاتی و جذاب‌ترین سناریوها را در ذهنتان داشته باشید، بعید است که بدون اجرای خوب و صحیح تبلیغات، بتوانید نتیجه‌ای بگیرید.

در دوره جامع کسب و کار، متوجّه می‌شوید که تبلیغات خوب، به چه تبلیغاتی می گویند. یکی از اصلی‌ترین بخش‌های این دوره کامل، تبلیغات است که می‌توانید با مشاهده آن، با صفر تا صد تبلیغات آشنا شوید و بر تمام مباحث آن، تسلّط یابید. مهم نیست الان چقدر درباره بیزینس می دانید؛ 3 ماه بعدی زندگی‌تان، بر راه اندازی و مدیریت یک بیزینس از پایه تا حرفه‌ای، مسلّط خواهید بود.

به مطالعه کردن ادامه بدید...