تفاوت بین حضورِ آنلاین و فروشِ آنلاین

همین‌طور که در فروشگاه خود نشسته‌اید، به این فکر می‌کنید که چرا فروشتان پایین آمده و آن‌طور که می‌خواهید و تلاش می‌کنید، نتیجه نمی‌گیرید. احتمالاً هم اگر با دیگر فروشندگان مشغول صحبت شوید، می گویید که فلان شخص حسابی کسب و کارش رونق دارد و چندین برابر شما فروش دارد.

حسابی کنجکاو می‌شوید که دقیقاً چرا یک شخص باید کسب و کارش بسیار پررونق باشد امّا شما تعداد بسیار کمی در ماه فروش داشته باشید. با گشت و گذار متوجّه می‌شوید که در شبکه‌های اجتماعی نیز فعالیّت می‌کند و به طور منظّم، محصولات خود را بارگذاری می‌کند.

در این صورت دو حالت ممکن است وجود داشته باشد:

  1. یا اینکه آن شخص از طریق صفحات خود در شبکه های مجازی اجناس خود را می فروشد و علاوه بر فروش حضوری، فروش کلانی را از فروش آنلاین به دست می آورد
  2. و یا آنکه متوجه می شوید تنها از مشتریان حضوری خود فروش بسیار بالایی کسب می کند

به هر طریقی که به فروش بالا دست یافته، قطعاً از راه حل‌ها و نکاتی استفاده کرده است تا بتواند مشتریان بیشتری را جذب و اقداماتی در جهت ترغیب مجدد مشتریان به خرید، انجام دهد.

حضور آنلاین چیست؟

منظور از حضور آنلاین، حضور فراتر از مرزها است. منظور از مرز، همان حدّی است که برای فروشگاه خودتان مشخص کرده‌اید. مثلاً شما می گویید می‌خواهم در فلان منطقه فلان شهر فروشگاهی بزنم. در این صورت، فروش شما محدود به یک نقطه جغرافیایی و یک جامعه نسبتاً کوچک شده است.

بنابراین شما تنها توسط اشخاصی شناخته شده‌اید که مربوط به یک جغرافیا، یک منطقه و یک محله هستند. امّا در بحث حضور آنلاین، باید فروشگاه خود را گسترده‌تر سازید. راه‌های مختلفی برای حضور در فضای آنلاین وجود دارد که عبارتند از:

  • راه اندازی وب سایت
  • راه اندازی صفحه فروشگاه در اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی
  • راه اندازی کانال تلگرامی

مثلاً اگر فروشگاه لباس دارید، می توانید یک کانال تلگرامی راه اندازی کنید و به طور منظّم، محصولات خود را با کاربران به اشتراک بگذارید. از موجودی فروشگاه خود صحبت کنید، ویژگی‌های فروشگاه تان را در گوش مجازی آن‌ها زمزمه کنید و مشخصات فروشگاه تان را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

درواقع هر کسب و کاری که می‌خواهید شروع کنید، باید حضور آنلاین داشته باشید تا مشتریان کسب و کار شما و محصولات و خدمات را پیدا کنند و برای خرید حضوری و غیرحضوری، با شما تماس بگیرند. بحث حضور آنلاین اهمیّت بسیار زیادی دارد و می‌توان منجر به افزایش مخاطبان و مشتریان کسب و کار شما شود.

بنابراین فرقی نمی‌کند که در چه زمینه‌ای فعالیّت می‌کنید؛ در دنیای آنلاین میلیون‌ها کاربر حضور دارند و قطعاً کاربران مرتبط به کسب و کار شما نیز وجود دارند. بدین ترتیب با حضور آنلاین می‌توانید جامعه بیشتری را مورد هدف قرار دهید.

از نوزادی تا کهن سالی حضور آنلاین!

امّا آیا حضور آنلاین یعنی آنکه یک صفحه ساده داشته باشید و اصلاً هم به آن توجه ای نکنید؟

حضور آنلاین باید قوی باشد؛ بنابراین در هر کجا که حضور آنلاین را خواندید، بدانید منظور حضور قوی آنلاین است!

وقتی سایتی راه اندازی می‌کنید امّا در هیچ کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل نیستید، حضور آنلاین شما چه تاثیری دارد؟ احتمالاً در این مواقع می گویید " حضور آنلاین هم داشتیم، امّا باز هم همین آش و همین کاسه "

یا وقتی هیچ خبری از شما در فضای مجازی نباشد، چگونه انتظار دارید کسی کسب و کار شما را بشناسد؟

پس اگر نگاهی کلی داشته باشیم، می‌توان گفت که مهم آن است حضور آنلاین شما، مؤثر باشد. زمانی حضور آنلاین شما مؤثر می‌باشد که خوب فعالیت کنید. اگر سایتی را راه اندازی کرده‌اید، تلاش کنید آن را در برخی از کلمات کلیدی با سرچ بالا یا متوسط، در صفحه اول گوگل بیاورید.

اگر صفحه اینستاگرام راه اندازی کرده‌اید، آن را رشد دهید؛ تعداد مخاطبان واقعی خود را افزایش دهید، پست‌های متنوعی بگذارید و از کیفیت بالای محتواها، اطمینان حاصل کنید. نگذارید مخاطبان احساس کنند ارزشی در صفحه شما ندارند.

گاهی نیاز است برای کسب و کار خود تبلیغات غیرمستقیم را امتحان کنید. مثلاً حضور آنلاین را با رپورتاژ آگهی تجربه کنید. بگذارید خوانندگان مختلفی از نقاط مختلف، بدانند که شما هم حضور دارید و خدماتی برای آن‌ها ارائه می‌دهید. بنابراین در ابتدای حضور آنلاین، کسب و کار شما نوزاد به نظر می‌رسد. شما باید این حضور را بزرگ و بزرگ‌تر کنید تا به مراحل بالاتر برسد. این رشد کاملاً به شما و سرعت انجام کارهایتان بستگی دارد.

چگونه حضور آنلاین موثری داشته باشیم؟

امّا چطور می‌توان حضوری قوی و موثری داشت؟ برای آنکه بتوانید صفحات مجازی خود را رشد دهید و مخاطبان بسیاری را جذب کنید، باید یک سری فعالیّت ها را به صورت مستمر انجام دهید. تولید محتوا بسیار برای حضور آنلاین اهمیّت دارد. اگر بتوانید محتواهای بسیار باکیفیت را برای شبکه‌های اجتماعی یا وب سایت خود تولید کنید، شرایط را برای جذب مخاطبان بسیار فراهم کرده‌اید.

به‌کارگیری ظاهر و اصول مناسب برای صفحات شبکه‌های اجتماعی یا سایت، از اهمیّت بالایی برخوردار است. درواقع نباید این اصل را فراموش کنید که طراحی سایت را برای خلق محیطی جذاب جدی بگیرید.

افزایش فالوور نیز از آن دسته کارهایی است که باید انجام دهید. تمام این موارد به صفحات مجازی شما کمک می‌کنند تا بیشتر دیده شوند و فروش حضوری یا غیرحضوری کسب و کارتان، افزایش یابد.

فروش آنلاین، توری که ماهی دریاهای دیگر را صید می کند!

در زمان‌های خیلی دور، فروش به شکل امروزی نبود. شما باید برای خرید هر محصولی، حتماً حضوری مراجعه می‌کردید و آن را می‌خریدید. اوضاع وقتی بدتر می‌شد که آن چیزی را که می‌خواستید، اصلاً در شهر و محلّه خودتان وجود نداشت!

باید خدا خدا می‌کردید یکی از نزدیکانتان به سفری برود و اگر توانست، آن را برای شما بخرد. خلاصه آنکه بسیاری از علایق و وسایلی که دوست داشتیم را نتوانستیم تهیه کنیم.

علاوه بر این، خدمات هم بدین شکل بود. مثلاً اگر می‌خواستید شخصی را برای نظافت منزل انتخاب کنید، باید حتماً آن‌قدر می‌گشتید تا شاید یک شرکت نظافتی پیدا می‌کردید و درخواست می‌کردید تا یک نظافتچی بفرستند؛ نه می‌دانستید زن می‌فرستند یا مرد، سن او چقدر است، کارش چطور است، مشتریان قبلی از او رضایت داشته‌اند یا نه و هزار و یک مورد مهم دیگر.

امّا امروزه دیگر چنین مواردی بسیار کمرنگ شده‌اند. نهایتاً 5 دقیقه زمان نیاز دارید تا نظافتچی را انتخاب کنید؛ آن هم با تمام مشخصات مورد نظرتان! نظرات دیگر مشتریان را هم می‌توانید ببینید تا بهتر تصمیم گیری کنید.

مثلاً یکی از این شرکت‌ها، شرکت آچارهاست. شما هر خدمات منزلی که بخواهید برایتان آماده است؛ نظافتچی، تعمیر کار و هر خدمات دیگری.

امّا به نظر شما فروش آنلاین خدمات و محصولات، چه مزیت‌هایی دارد؟

  • افراد بیشتری کسب و کار شما را می شناسند
  • مخاطبان بیشتری را می توانید جذب کنید
  • مواردی مثل شیوع ویروس کرونا، کسب و کار شما را به نسبت محدود نمی کند
  • مشتریان شما می توانند از بازخورد دیگر مشتریان استفاده کنند
  • امکان خرید برای مشتریان بسیار راحت است

این موارد تنها بخشی از مزایای فروش آنلاین محسوب می‌شود.

همه کسب و کارها امکان فروش آنلاین را ندارند

باید بدانید که همه کسب و کارها نمی‌توانند به صورت آنلاین بفروشند. امّا باید بدانید که حضور آنلاین کاملاً الزامی است. برای مثال فروشگاه آهن یا درب و پنجره شاید نتوانند فروش مستقیم به صورت آنلاین داشته باشند امّا حضور آنلاین باعث می‌شود تا افراد بیشتری آن‌ها ببینند و برای خرید حضوری اقدام کنند.

یا برای مثال فروش خودرو را تصوّر کنید. مشتریان معمولاً باید خودرو را از نزدیک ببینند، آن را بررسی کنند و سپس اقدام به خرید آن نمایند. بنابراین تمام کسب و کارها، امکان فروش آنلاین را ندارند و نمی‌توانند از طریق فضای آنلاین، محصولات خود را به فروش برسانند.

امّا این موضوع دلیل نمی‌شود تا حضور آنلاین جدّی گرفته نشود. درست است که فروش آنلاین خودرو کار سختی است و شاید اصلاً فروش آنلاینی نداشته باشید، امّا حضور آنلاین کسب و کار شما قطعاً سبب خواهد شد تا مشتریان در صورت تمایل به خرید خودرو، به صورت حضوری به نمایشگاه شما مراجعه کنند.

بنابراین نداشتن حضور آنلاین به دلیل عدم امکان فروش آنلاین برخی محصولات، کاملاً اشتباه است. 

حضور آنلاین، چرخی برای ماشین فروش آنلاین تان!

برای آنکه بتوانید فروش آنلاین خوبی را تجربه کنید، به یک محیط آنلاین نیاز دارید. مثل زمانی که وقتی می‌خواهید حضوری اجناسی را بفروشید، به محیطی احتیاج دارید. این محیط، همان حضورتان در فضای آنلاین است.

درواقع شاید بتوانید حضور آنلاین داشته باشید و اصلاً هدفتان فروش نباشد، امّا فروش آنلاین بدون حضور آنلاین، امکان پذیر نیست. بنابراین در ابتدا حضور آنلاین خود را به صورت قوی اجرا کنید؛ پس از آن ترفندها و نکات و مهارت‌های فروش و هر آنچه لازمه آن است را پیاده سازی نمایید.

جمع بندی

حضور آنلاین و فروش آنلاین، دو عنوان بسیار مهم محسوب می‌شوند. حضور آنلاین لازمه فروش آنلاین است و بدون آن نمی‌توان محصولات یا خدمات را به صورت آنلاین به مشتریان عرضه کرد. درواقع حضور آنلاین می‌تواند به تمام کسب و کارها کمک کند؛ فارغ از آنکه چه نوع محصولاتی می‌فروشند و آیا اصلاً محصولات آن‌ها امکان فروش آنلاین دارند یا نه.

فروش آنلاین نیز تبدیل مخاطبان در فضای آنلاین به مشتری است. بسیاری از کسب و کارها حضور آنلاین دارند امّا به دلیل عدم آشنایی کافی با نکات فروش و چگونگی تبدیل مخاطب به مشتری، فروش آنلاین بالایی ندارند. همین حالا در هر کسب و کاری که می‌خواهید شروع کنید، مقالات مرتبط با تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، تولید محتوا و چگونگی افزایش فالوور را بخوانید.

اهل سرمایه گذاری هستید؟ همین حالا در دوره جامع کسب و کار سرمایه گذاری کنید و با استفاده از نکات، روش و تکنیک‌های مؤثر گفته شده، بیزینس خود را راه اندازی کنید و یا آن را رشد دهید. در این دوره کاملاً با صفر تا صد راه اندازی بیزینس و کسب و کار آشنا خواهید شد و با تمارین عملی و کاربردی، به تمام فصول بیزینس تسلّط خواهید یافت.

به مطالعه کردن ادامه بدید...