وب سایت یا سوشال مدیا؛ کدام یک برای بیزینس تان مناسب است؟

یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که برندهای کوچک و بزرگ، درگیر آن هستند، آنلاین سازی کسب و کار است. امّا برندهایی هم هستند که در فضای آنلاین حضور دارند و دقیقاً نمی‌دانند اگر سایت دارند درست است که در سوشال مدیا هم فعال باشند یا بالعکس!

وب سایت فعال باشیم یا سوشال مدیا؟

ممکن است شما هم واقعاً سردرگم شده باشید که باید یک سایت برای کسب و کارتان راه اندازی کنید یا در سوشال مدیا فعالیت کنید. یک نکته مهمی که باید همین اول بدانید، توجّه به نوع و فعالیتی است که کسب و کارتان انجام می‌دهد.

فکر نکنید چون همه مثلاً در اینستاگرام هستند، پس من هم باید حتماً در اینستاگرام فعال باشم. به کسب و کارتان نگاه کنید و تمام ظرفیت‌هایی که دارد را بسنجید. وقتی این کار را کردید، تمام آن‌ها را در کنار نکات و ویژگی‌هایی که در ادامه می گویم بگذارید و تصمیم نهایی را بگیرید.

بهترین کار این است که اگر هر دو با کسب و کارتان مرتبط هستند، از فعالیت در هیچ کدام از آن‌ها غفلت نکنید. امّا توانایی‌تان را باید بسنجید. اینکه فقط یک پیج اینستاگرام بزنید امّا اصلاً فعالیتی در آن نداشته باشید، چندان با پیج نزدنتان فرقی نمی‌کند.

افراد بسیاری روزانه در موتورهای جستجوی مختلف به ویژه گوگل کلمات کلیدی مختلفی را سرچ می‌کنند و سایت‌هایی که در رنک‌های خوبی قرار داشته باشند، می‌توانند به بازدید و فروش بسیار بالایی برسند.

امّا به طور کلی می گویم وب سایت بزنید چون:

  • وارد فضای آنلاین می‌شوید
  • خدمات خودتان را در دنیای دیجیتال هم ارائه می‌کنید
  • می‌تواند به بخش مهمی از قیف فروشتان تبدیل شود
  • اعتبار آنلاین (که جامعه بزرگ‌تری است) به دست می‌آورید
  • اطلاعات کلیدی می‌توانید برای استراتژی کسب و کارتان به دست آورید

1- ورود به فضای آنلاین

یکی از بهترین ویژگی‌های حضور در فضای آنلاین این است که می‌توانید افراد مختلف در جوامع دیگر را هم هدف بگیرید. مهم نیست که شما در چه شهری کسب و کارتان را راه می‌اندازید؛ وقتی آنلاین حضور داشته باشید و یک سایتی را دست و پا کرده باشید، می‌توانید افرادی حتّی از دورترین نقاط را هم به جمع مخاطبان و مشتریان خودتان اضافه کنید

رسانه جهانی "نیلسن" میگه تقریباً 90 درصد مردم، مشاغل و کسب و کارهای مختلف رو از طریق اینترنت پیدا می کنن. دور از ذهنم نیس! روزانه 5 میلیارد و 600 میلیون سرچ توی گوگل انجام میشه! واسه همینه که اگر سایتی داشته باشین و رشدش بدین، می تونین کلی مخاطب به‌دست بیارین!

امّا رشد دادن یک سایت هم چندان کار آسانی نیست. بعد از طراحی سایت تازه باید به این فکر باشید که باید چطوری سایت خودتان را رشد دهید. چند روش خوب برای این کار وجود دارد:

  • یک وبلاگ بزنید و شروع به تولید محتوای باکیفیت و هدفمند کنید
  • استراتژی‌های لوکال سئو را به کار بگیرید
  • از استراتژی‌های سئو ملی استفاده کنید
  • کلمات کلیدی خوب با سرچ بالا امّا درجه سختی کم انتخاب کنید
  • از متخصص سئو کمک بگیرید

2- لذت فروش در دنیای دیجیتال

وقتی سایتی را راه اندازی می‌کنید، می‌توانید افرادی را هدف بگیرید که اصلاً در شهر شما زندگی می‌کنند و نه فرهنگ و سبک زندگی مشابهی با شما دارند. حتّی می‌توانید به کشورهای دیگر هم خدمات و محصولاتتان را ارائه کنید.

بنابراین با داشتن یک وب سایت، می‌توانید مخاطبان بیشتری را به‌دست آورید تا با به کارگیری تکنیک‌های فروش، درصد مشتریانتان را بیشتر کنید و فروشتان را بالا ببرید. بنابراین طراحی سایت، از خرید دامنه خوب گرفته تا بهینه سازی یا همان سئو آن، پروسه‌ای است که به شما برای یافتن مشتریان بیشتر، کمک خواهد کرد.

علاوه بر این، می‌توانید از تمام خدماتتان و کاربردشان برای مخاطبان بگویید. یا اینکه صفحات فرودی بسازید که مشتریان برای مناسب‌های خاص، به آنجا مراجعه کنند و محصولاتتان را با تخفیف بگیرند.

3- وب سایت، عنصر اساسی در قیف فروش

اولین عنصر قیف فروش، آگاهی سازی است. وقتی شما از طریق یک وب سایت، خدمات و محصولاتتان را شرح می‌دهید، تمام مخاطبان را از بالای قیف که همان اطلاع رسانی باشد، به عنصر بعدی یعنی علاقه مندی هدایت کرده‌اید.

شما می‌توانید این آگاهی سازی را با روش‌های مختلفی انجام دهید. مثلاً:

  •  از چت آنلاین‌هایی مثل تیدیو چت، رایچت و... استفاده کنید
  • ایمیل کاربران را در ازای ارائه اطلاعات و اخبار ارزشمند، دریافت کنید و برای آن‌ها، درباره محصولات و خدماتتان، ایمیل بفرستید.
  • فرم هایی قرار دهید تا نیازهای آن‌ها را شناسایی کنید
  • صفحه تماس با ما کاملی داشته باشید
  • مشاوره محصول و خدمات را فراموش نکنید؛ بسیاری از اطلاعات در جلسه مشاوره ردّ و بدل می شود

4- اعتبار بیشتر، با داشتن یک وب سایت

ممکن است بگویید هستند افرادی که حتّی اگر برندی را نشناسند و اصلاً تا حالا اسمش هم به گوششان نخورده باشد، باز هم اعتماد کنند و محصولات و خدماتشان را خریداری کنند. امّا جالب است بدانید که جمعیت بسیاری، اگر یک برند وب سایت یا حضور آنلاین خوبی داشته باشد، به آن اعتماد بیشتری می‌کنند.

شرکت "ادل من" میگه نتایج نظرسنجی که سال 2019 انجام دادن، ثابت میکنه تقریباً 81 درصد افراد برای اینکه بخوان محصول یا خدمات یک شرکت رو بخرن، نیاز دارن تا اول به اون برند اعتماد کنن. این یعنی اگر یک شرکت بتونه اعتماد مخاطبان رو جلب کنه، به احتمال زیاد میتونه اونارو تبدیل به مشتری کنه!

روش‌های مختلفی برای اعتماد سازی وجود دارد. مثلاً می‌توانید  نظر مشتریانتان  را در وب سایتتان بگذارید. لوگوی برندهایی که با آن‌ها همکاری کرده‌اید را در سایتتان قرار دهید. وقتی شما لوگو و نظرات دیگر مشتریانتان را می‌گذارید، شانس بیشتری برای جلب اعتماد مخاطبان دارید.

5- اطلاعات کلیدی مشتریان را شکار کنید

وقتی شما اطلاعاتی درباره مشتریانتان داشته باشید، بهتر می‌توانید خدمات یا محصولاتتان را به آن‌ها بفروشید. وب سایت یکی از راه‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا اطلاعات اساسی مشتریانتان را به‌دست آورید. تیم‌های فروش و بازاریابی تمام کسب و کارها، به دنبال داشتن چنین اطلاعاتی هستند.

مجله "فوربس" میگه تقریباً 64 درصد از مدیران بازاریابی موافق این موضوع هستند که در کسب و کارهای درگیر در اقتصاد جهانی با رقابت سنگین، اطلاعات اساسی مشتریان می‌تواند برگ برنده هر برندی باشد.

ابزارهایی مانند Google Analytics یا Heatmap می‌تواند به شما بسیار کمک کنند. شما با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکز می‌توانید از عناوین مهمی با خبر شوید؛ مثلاً:

  1. تعداد بازدیدکنندگان وب سایت
  2. مدت زمانی که کاربران در سایت شما بودند
  3. نرخ کلیک
  4. نرخ پرش

به کمک Heatmap نیز می‌توانید متوجّه شوید که کاربران در سایت شما، بیشتر کدام نقاط را کلیک کرده‌اند و چه نقاطی کمتر مورد توجّه آن‌ها بوده است.

درخشش برندتان با سوشال مدیا

وب سایت برای برند شما می‌تواند ورودی به دنیای آنلاین باشد که در صورت رشد آن، بتوانید مخاطبان بسیاری به‌دست آورید. سوشال مدیا هم کم و بیش همینگونه است امّا شاید برای یک برندی که شروعش و محل فعالیتش به صورت اصلی در دنیای آنلاین نیست، سوشال مدیا نقش  گسترده سازی حضور آنلاین  او را داشته باشد.

می گویم شبکه اجتماعی بزنید چون:

  • بهتر و سریع‌تر می‌توانید با مخاطبان ارتباط برقرار کنید
  • می‌توانید در شبکه‌های مجازی بهتر به یک برند تبدیل شوید و اعتبار بالایی به‌دست آورید
  • محتوای سایت خود را به اشتراک بگذارید
  • مخاطبان جدید می‌توانید به‌دست آورید

1- جامعه ای برای ارتباط با مشتریان

وقتی شما در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید، می‌توانید از این طریق جامعه‌ای نسبتاً کوچک یا بزرگ ایجاد کنید تا بهتر و سریع‌تر با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید. روزانه افراد بسیاری زمان زیادی را به شبکه‌های مجازی مختلف مثل اینستاگرام اختصاص می‌دهند.

شرکت "دنیای اطلاعات دیجیتال" میگه روزانه مردم حدوداً 142 دقیقه زمان برای شبکه‌های اجتماعی میزارن. البته ممکنه این عدد در کشور ما بیشتر باشه و خب این میتونه برای برندتون بهترم باشه!

بنابراین حضور برند شما در این میان، می‌تواند بهتر دیده شود و از همین طریق هم، با مخاطبان و مشتریان در ارتباط باشید. البته زمانی حضور در شبکه‌های اجتماعی مؤثر است که بتوان مخاطبان و مشتریانی را درگیر پیج خود کرد تا دائماً با برند در تعامل باشند.

2- اعتبار بیشتر برای مشتری بیشتر

شبکه‌های اجتماعی می‌توانند یک راه مطمئن برای این باشند که می‌توانید مشتریان بیشتری به‌دست آورید. درواقع شما وارد محیط جدیدی می‌شوید که می‌توانید به کمک آن مخاطبان بسیاری را جذب کنید و پس از آن، درصدی از آن‌ها را به مشتری تبدیل کنید.

امّا برای اینکار، باید اعتبار به‌دست آورید. برخی از راه‌های کسب  اعتبار و اعتماد  عبارتند از:

  • اعضای تیمتان را معرفی کنید
  • از جشن‌هایی که می‌گیرید تصویر و فیلم بگذارید
  • مصاحبه با اعضای اصلی یا کارمندان داشته باشید و به اشتراک بگذارید
  • از چشم اندازهایتان صحبت کنید
  • صحبت‌های تیم فروش و پشتیبانی را به اشتراک بگذارید. اگر مخاطبان بدانند تیم واقعی برای پاسخ دهی به آنان حضور دارد، اعتماد بیشتری می‌کنند

3- اشتراک محتواهای سایت خود

شما می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی برای اشتراک محتواهای سایت خود استفاده کنید. اگر بتوانید محتواهای ارزشمندی را برای کاربران به اشتراک بگذارید، می‌توانید آن‌ها را تبدیل به مشتری کنید.

برای مثال اگر شما وبلاگی دارید و مطالبی در آن منتشر می‌کنید، می‌توانید بخشی از آن‌ها را در فیسبوک یا توئیتر منتشر کنید. اینگونه علاوه بر بیشتر شدن ارتباطتان با مخاطبان، می‌توانید با دادن محتوایی ارزشمند به آن‌ها، شانستان را برای تبدیل کردن آن‌ها به مشتری امتحان کنید.

4- مخاطبان جدید با شبکه‌های اجتماعی

وقتی کسب و کارتان را وارد دنیای جدیدی کنید، طبیعی است که مخاطبان بیشتری می‌توانید به دست آورید. امّا باید به خوبی این کار را انجام دهید. اگر موفق باشید، مخاطبان زیادی هستند که ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی هستند و ممکن است شما را ببینند.

وقتی هم تعداد مخاطبان بالا باشد، می‌توانید مشتریان بیشتری به‌دست آورید. یعنی علاوه بر آنکه از سایت و آفلاین مشتری دارید، از شبکه‌های اجتماعی هم مشتری داشته باشید.

لب کلام اینکه . . !

برند شما باید وارد فضای آنلاین بشود. امّا اینکه سایت داشته باشید یا در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید، کاملاً بستگی به کاری است که انجام می‌دهید. گاهی فعالیتتان اصلاً به گونه‌ای نیست که بخواهید در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید امّا سایت، به دردتان می‌خورد.

گاهی باید در سایت و شبکه‌های اجتماعی در کنار هم فعال باشید. در دوره جامع کسب و کار، صفر تا صد آنلاین سازی کسب و کار، از انتخاب پلتفرم مناسب تا نحوه تولید محتوا، رشد و رنک گیری سایت و شبکه‌های اجتماعی و هر آنچه به حضور و فروش آنلاین شما کمک کند را به طور مفصل توضیح داده‌ام.

همین حالا به صفحه سرفصل‌ها مراجعه کنید تا بدانید که چگونه می‌توان صفر تا صد بیزینس را در یک دوره جامع و کامل آموخت و بر تمام نکات آن، تسلّط یافت.

به مطالعه کردن ادامه بدید...