صفر تا صد طراحی لوگو برای کسب و کار

 

اگر به برندهای بزرگ و مشهور دنیا نگاهی بیاندازید، متوجّه می‌شوید که همۀ آن‌ها یک ویژگی مشترک دارند. این ویژگی مشترک، داشتن لوگویی بامعنا است. طراحی لوگو، یکی از اصلی‌ترین کارهایی است که باید برای بیزینس‌تان، به فکر آن باشید.

لوگو یکی از پایه‌های اصلی برند محسوب می‌شود و به شناخت مخاطبان از کسب و کار شما، کمک بسیاری زیادی می‌‍کند. وقتی مخاطبان به لوگوی مجموعۀ شما نگاه می‌کنند، اولین نگرش‌ها را نسبت به شما پیدا می‌کنند.

 

 

 از دستش نده: همه چیز درباره لوگو: لوگو چیه و چرا برای کسب و کارتون مهمه؟

 

 

در این مقاله، قرار است به طور کامل فرآیند طراحی لوگو و مهم‌ترین نکاتی که احتمالاً نمی‌دانید آشنا شوید تا بتوانید بهتر برای لوگوی کسب و کارتان، تصمیم‌‍‌گیری کنید.

 

طراحی لوگو چه اصولی دارد؟

هر کاری که می‌خواهید در زندگی‌تان انجام دهید، نیاز به یک فرآیند دارد. شما نفس هم می‌خواهید بکشید یک فرآیند طی می‌کنید. متاسفانه، بسیاری از کسانی که به فکر راه اندازی کسب و کار هستند، اهمیت زیادی به لوگو نمی‌دهند.

وقتی به لوگو و دیگر اجزای برند اهمیت نمی‌دهید، توقع نداشته باشید کسی به کسب و کار شما اهمیت بدهد. مثل این می‌ماند که در یک میهمانی رسمی، به پوشش خود اهمیت ندهید و توقع داشته باشید دیگران با شما هم‌کلام شوند.

در ادامه اصول طراحی لوگو را به صورت کاملاً جامع و مفید، برایتان شرح می‌دهم.

 

1. طراحی لوگو برای مخاطب؛ نه خودتان!

لوگو، یکی از آیتم‌هایی است که وقتی مخاطبان آن را می‌بینند، می‌توانند یک درک اولیه نسبت به کسب و کار پیدا کنند. اگر شما لوگویی داشته باشید که وقتی مردم به آن نگاه می‌کنند، اصلاً متوجّه نشوند شما چه کاری می‌کنید و لوگویتان به چه معناست، نمی‌توانید کسب و کار موفقی داشته باشید.

 

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ممکنه بکنین، اینه که موقع طراحی لوگو، با سلیقه و نظر خودتون عمل می کنین. مثلاٌ 3 تا شریک هستین و اسماتون مَمَّد، احمد، رحمت هست و میاین اولاشو بهم میزارین میگین ما مار هستیم و یک لوگوی مار میزارین. یا توی لوگو مینویسن مار. یک چیزی انتخاب کنین مخاطبا خودشون بفهمن؛ شما که وقت ندارین واسه همه توضیح بدین

 

اصلاً به همین خاطر، خیلی‌ها برای اینکه مطمئن شوند لوگویی که طراحی کرده‌اند، لوگوی خوبی است، از چند نفر نظرسنجی می‌کنند.

همیشه از خودتان بپرسید، این لوگویی که مجموعه ما دارد، واقعاً اگر یک نفر ببیند، می‌تواند متوجّه شود چیست و چرا این شکلی است؟ آیا لوگوی ما، در ذهن مخاطبان جای می‌گیرد؟

اگر توانستید برای این سوال، پاسخی پیدا کنید که مشکلی نیست امّا اگر نتوانستید، باید حتّی اگر زیباترین لوگو هم باشد، آن را کنار بگذارید. کسب و کارتان را جدی بگیرید. مخاطبان وقتی جذب کسب و کار شما می‌شوند که اول بدانند کسب و کارتان چیست.

متاسفانه بسیاری از کسانی که خودشان طراحی لوگو انجام می‌دهند، لوگوی جذابی ندارند و نمی‌توانید معنی و مفهوم آن را متوجّه شوید. پس   عینک دید از نگاه مخاطب را بگذارید و واقعیت‌ها را ببینید، نه آن چیزهایی که می‌خواستید جزء واقعیت باشند.  

 

2. لوگو کوچیک بود یا بزرگ، باید خوانا و زیبا باشد

یکی از اصلی ترین مواردی که در هنگام طراحی لوگو، بسیاری از افراد اصلاً دقتی به آن ندارند، بحث انعطاف پذیر بودن لوگو است. مثلاً فرض کنید در لوگوی کسب و کار شما، طرح‌های کوچک و بزرگ مختلفی قرار گرفته است.

شما می‌خواهید آن را در وب سایت‌تان بگذارید و می‌بینید که خیلی هم زیبا می‌شود. امّا وقتی می‌خواهید ست اداری بسازید، متوجّه می‌شوید اصلاً لوگوی شما خوانا و زیبا نیست.

بنابراین شما باید برای طراحی آرم کسب و کار خود، به این نکته توجّه داشته باشید که اگر از لوگو در پاورقی، مُهر یا هر جای دیگری استفاده کردید، زیبا می‌شود یا نه.

بهتر است تصویر لوگو بر روی این موارد را حتماً بررسی کنید:

  • سربرگ
  • مُهر
  • پرده و پرچم
  • ماگ
  • تابلو
  • فرم پرسنل
  • پروفایل شبکه‌های اجتماعی

 

3. طراحی لوگو قرن بوقی را کنار بگذارید

باور کنید طرح‌های قدیمی مناسب الان نیست. درک نمیکنم که چرا بعضی افراد، عاشق طرح‌های قدیمی لوگو هستند. در دنیایی که جذابیت و ظاهر، اهمیت بسیار زیادی دارد، داشتن یک لوگو با طرح قدیمی هیچ توجیهی ندارد.

مثلاً می‌بینید طرف هنوز از فونت‌هایی که پدربزرگ من یادش است، استفاده می‌کند. نه اینکه فکر کنید باید الان از یک فونتی استفاده کنید که خالق همان فونت هم نتواند آن را بخواند؛ امّا حداقل باید مقداری زیبایی و مدرن بودن در آن وجود داشته باشد.

همانطور که همه چیز، حتّی انسان‌ها با قدیمی شدنشان کنار می‌روند، طرح‌های قدیمی را هم باید کنار گذاشت.

پیشنهاد میکنم برای طراحی لوگو، از طرح‌های مینیمال، ساده و سبک استفاده کنید. گاهی یک لوگوی ساده، آنقدر زیباست که مخاطبان را مجذوب خودش می‌کند. فکر نکنید زیبایی لزوماً در پیچیدگی است. گاهی ساده‌ترین طرح‌ها، زیباترین هستند.

 

4. هویت برندتان را فراموش نکنید

همانطور که قبلاً هم بارها و بارها اشاره کردم، لوگو برند نیست و فقط بخشی از یک برند را تشکیل می‌دهد. هویت برند شما، همه چیز کسب و کارتان است. بنابراین وقتی یک چیز به عنوان منبع وجود دارد، باید آیتم‌های دیگر از آن تبعیت کنند.

هویت برندتان را بارها و بارها در ذهن‌تان مرور کنید. باید یک ارتباطی بین هویت برندتان و لوگویی که قرار است داشته باشید پیدا کنید. وقتی هویت برندتان مشخص باشد، طراحی لوگو بامعنا‌تر و آسان‌تر می‌شود.

 

   هویت برند رو خیلی ساده براتون توی هالایت هویت برند توضیح دادم

 

 

در دوره جامع کسب و کار، برندینگ یکی از مفصل‌ترین سرفصل‌های دوره محسوب می‌شود. بدون برندینگ، نمی‌توانید کسب و کارتان را رشد دهید. در این دوره مفهوم و نکات جامع برندینگ را به طور کامل برایتان شرح می‌دهم. 3 ماه وقت بگذارید تا یک عمر از بابت کسب و کارتان، راحت باشید. در ویدیو زیر به‌صورت کاربردی و کاملاً ساده میگم که این دوره چطوریاس:

 

 

5. هزینه زیاد یا کَمش مهم نیست، باید مقرون‌به‌صرفه باشد

وقتی قرار است طراحی لوگو را به شرکت یا شخصی بسپارید، حتماً به هزینه توجّه داشته باشید. اینکه اگر قیمت طراحی بالا باشد حتماً خوب است یا اگر پایین باشد، خوب نیست، همیشه درست نیست.

هزینه‌ای که برای لوگو می‌کنید باید مقرون‌به‌صرفه باشد. این جمله که هر چقدر پول بدی، همانقدر آش میخوری درست است امّا تا یک حد و مرزی. مثلاً اگر یک طراح به شما بگوید هزینۀ طراحی 5 میلیون تومان است، شاید لوگوی خوبی تحویل بگیرید و دیگر دادن 50 میلیون به طراح دیگری، منطقی نباشد.

 

ی وقتایی، خودمون، کسب و کارمون رو آتیش میزنیم. فکر میکنیم اگر بتونیم با قیمت خیلی کمی لوگوی زیبای کپی شده از یجایی بزنیم، کسب و کارو بلدیم. قیمت براتون مهم باشه ولی اول ببینین اصلاً لوگویی که طراحی شده، به هویت برندتون و ماهیت کسب و کارتون میخوره یا نه. حرفه‌ای (و نه با هزینه گزاف!) لوگو بزنین تا بعداً پشیمون نشین از اینکه لوگوتون بی معنیه.

 

استقبال از طراحی لوگو: نکاتی پیش از اجرا

قبل از اینکه بخواهید لوگویی طراحی کنید، باید به چند نکته توجّه داشته باشید. آگاهی از این نکات، به شما حسابی کمک می‌کند تا اشتباه نکنید و لوگویی طراحی کنید که مناسب کسب و کارتان باشد.

کسب و کارتان را شوخی نگیرید. بزرگی می‌گفت: "پیشگیری بهتر از درمان است". قبل از اینکه طراح لوگو بدی استخدام کنید و لوگویی بی‌ربط، نامفهوم و اعصاب خرد کننده را تحویل بگیرید، حتماً این نکات را بخوانید.

 

1. اهداف‌تان را لیست بندی کنید

برای اینکه بتوانید لوگوی بهتری طراحی کنید، باید اهداف کسب و کارتان را بنویسید. هر چیزی که به ذهن‌تان می آید را یادداشت کنید. از خودتان مدام دلیل راه اندازی کسب و کار را بپرسید تا بهتر بتوانید اهداف‌تان را بنویسید.

وقتی بدانید هدف از راه‌اندازی کسب و کارتان چیست، لوگوی بهتر و بامعنا‌تری طراحی می‌کنید. هیچ هدفی را از قلم نیاندازید و حتّی کوچکترین آن ها را هم بنویسید.

 

2. رقیبانتان در چه حالند؟

نگاه کردن به رقیبانی که در حال حاضر در بازار قدرتمند هستند، بسیار اهمیت دارد. اگر کتاب بزن به هدف از شان ویلن را خوانده باشید، متوجّه می‌شوید که کپی کردن از روی رقیبان و اضافه کردن ایده‌های خودتان، غوغا می‌کند.

مگر نمی‌گویید فلان رقیب خیلی قدرتمند است؟ پس ببینید چه کارهایی کرده که به اینجا رسیده. لوگوی حداقل 5 رقیب اصلی‌تان را بررسی کنید. ببینید لوگوی آن‌ها چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی دارند. لطفاً دست از حفظ کردن بردارید!

 

   از دستش نده: درباره کلاه‌های سئو چقدر میدونی؟ تعریف جامع سئو کلاه سیاه، کلاه سفید و کلاه خاکستری

 

یک قلم و کاغذ بردارید و تمام نقاط و قوت ضعف لوگوی رقبایتان را بنویسید. مو به مو باید بررسی کنید. به صفحۀ دربارۀ ما سایت‌شان بروید و ببینید اگر تصاویری قرار داده‌اند، لوگو بر روی فرم پرسنلی خوب افتاده است یا نه؟

برای اینکه بهتر بتوانید اینکار را انجام دهید، پیشنهاد میکنم Competitor’s Logo Analysis Checklist (چک لیست تحلیل و بررسی لوگو رقبا) زیر را کامل کنید:

 

3. طوفان فکری برای خلق ایده‌های طراحی لوگو

روش طوفان فکری، یکی از بهترین و پرطرفدارترین روش‌هایی است که مدیران کسب و کارها، از آن استفاده می‌کنند. به کمک روش طوفان فکری، مطمئن می‌شوید که هیچ چیز را از قلم نمی‌اندازید. درواقع به کمک این روش، هر آنچه که ذهن‌تان دارید را یکجا جمع می‌کنید تا ذهنیت بهتری داشته باشید و طراحی لوگو، آسان‌تر شود.

در روش بارش فکری، شما باید یک موضوع یا کلمه اصلی را انتخاب کنید و کلمات مرتبط با آن را بنویسید. در این روش، معمولاً کلمه اصلی، موضوع و زمینه کسب و کار است. اصلاً راجب چیزهایی که به ذهن‌تان می‌رسد فکر نکنید و فقط یادداشت کنید. هر چیز مرتبطی که به ذهن‌تان رسید را بنویسید.

مثلاً اگر قرار است درباره نظافت، بارش فکری را پیاده سازی کنید، می‌توانیم کلمات زیر را بنویسید:

 

  • تِی
  • دستکش
  • مایع شستشو
  • دستگاه شستشو
  • جارو شارژی
  • جارو برقی
  • سفید
  • لکه

 

به کمک این روش، می‌توانید به‌راحتی متوجّه شوید که چه اِلمان‌هایی برای به‌کار بردن در لوگو مناسب هستند.

 

4. ایده و الهام بگیرید

سخت‌ترین بخش طراحی، داشتن ایده است. آنقدر طرح، سبک، نوع، رنگ و فونت‌های مختلفی وجود دارند که نمی‌دانید کدام یک برای کسب و کار شما و مخاطبانی که قرار است داشته باشید، مناسب‌تر هستند.

برای اینکه بتوانید راحت‌تر تصمیم بگیرید و طراحی لوگو را شروع کنید، می‌توانید از سایت‌هایی مثل پینترست، دریبل و برند نیو استفاده کنید. قطعاً با دیدن این سایت‌ها، ایده‌های بسیار خوبی می‌توانید پیدا کنید.

 

گام به گام طراحی لوگو حرفه‌ای

پس از اینکه اهداف‌تان را لیست بندی کردید، لوگوی رقبای کسب و کارتان را زیر ذره‌بین بردید و از روش طوفان فکری هم استفاده کردید، وقت آن رسیده است تا لوگوی خود را طراحی کنید.

 

   

از دستش نده: چطور پرسونای مخاطب را طراحی کنیم؟

 

طراحی لوگو شامل گام‌های مختلفی است که هر کدام از آن‌ها، برای اینکه لوگویی حرفه‌ای داشته باشید تا مخاطبان را جذب کنید، ضروری هستند.

 

گام اول: سبک لوگو را مشخص کنید

اولین کاری که برای طراحی لوگو باید انجام دهید، انتخاب سبک است. بدون اینکه بدانید سبک مناسب کسب و کار شما و علاقه مخاطبانتان چیست، نباید طراحی لوگو انجام بدهید.

فراموش نکنید که در اینجا هم باید به مخاطبان توجّه ویژه‌ای داشته باشید.

به طور کلی، 6 سبک مختلف لوگو وجود دارد که کسب و کارهای مختلف در سراسر دنیا، از یکی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

این 6 سبک یعنی:

 

  • کلاسیک (Classical)
  • مینیمال و مدرن (Minimalist And Modern)
  • نوستالژیک (Nostalgia)
  • کارتونی (Cartoon Base)
  • طرح دست یا دست ساز (Handcrafted)
  • ترکیبی (Combination)

 

طراحی لوگو کلاسیک: پیرمردهای باتجربه

یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین طرح‌های لوگو، سبک کلاسیک است. وقتی قرار است از سبک کلاسیک برای لوگوی برندتان استفاده کنید، باید حواستان باشد که یک پیرمرد، جوراب زرد با پیراهن صورتی و شلوار آبی نمی‌پوشد!

یعنی اینکه باید از رنگ‌های رسمی‌تر استفاده کنید. معمولاً چنین لوگوهایی، ترکیب رنگی بسیار کمی دارند و در طرح لوگو، پیچیدگی خاصی دیده نمی‌شود. مثلاً لوگوی هاکوپیان، به خوبی کلاسیک بودن آن را که البته با هویت برندی که دارد در ارتباط است، نشان می‌دهد.

 

   ویژگی مثبت سبک کلاسیک: نشان دهنده اعتبار و امنیت

 

لوگو به سبک مینیمال و مدرن: جوان‌های خلاق

بسیاری از برندهایی که به تازگی وارد بازار می‌شوند، می‌خواهد ثابت کنند که از دنیای مدرن امروزی، خیلی می‌فهمند. یکی از راه‌هایی که بتوانید به مخاطبان خود ثابت کنید درک بالایی از دنیای امروز دارید، استفاده از لوگویی مدرن و به‌روز است.

لوگوهای مینیمال و مدرن، لوگوهایی هستند که فضای کمی را اشغال می‌کنند و سعی دارند با ساده بودنشان، مدرن و زیبایی‌شان را به رخ بکشند.

اگر کسب و کارتان در صنعتی است که مدرن بودن، اهمیت بسیار زیادی دارد، باید از لوگو به سبک مینیمال و مدرن استفاده کنید.

 

   ویژگی مثبت سبک مینیمال و مدرن: نشان دهنده به روز و خلاق بودن

 

طراحی لوگو به سبک نوستالژیک: آلبوم خاطرات

 سبک نوستالژیک، در واقع طراحی لوگو به سبکی است که احساس عاشقانه و دلتنگی را همزمان در وجود مخاطبان، شعله‌ور کند. یعنی وقتی مخاطبان لوگوی کسب و کار شما را دیدند، به یاد گذشته‌ای عاشقانه بیافتند و برای آن، دلتنگ شوند.

معمولاً برای داشتن این سبک از لوگو، از رنگ‌های به اصطلاح کهنه مثل ترکیب کرم قهوه‌ای و مشکی استفاده می‌کنند. کسب و کارهای بسیار کمی هستند که چنین لوگویی برای آن‌ها مناسب باشد. گالری‌ها و عکاسان، می‌توانند از چنین لوگویی استفاده کنند.

 

   ویژگی مثبت سبک نوستالژیک: ایجاد حس ماندگاری با تداخل عشق و دلتنگی

 

طراحی لوگو کارتونی: گوگولی‌های بامزه

بدون شک، محبوب‌ترین و پرطرفدار‌ترین سبک لوگو در بین برندهایی که تازه وارد هستند و یا زمینه کسب و کارها، زمینه‌ای جدید است، از لوگوهای کارتونی استفاده می‌کنند. استفاده از این لوگوها، به مخاطبان حس سرزندگی القا می‌کند.

حواستان باشد که منظورم این نیست از میکی موس و میگ میگ در لوگو استفاده کنید! لوگوی کارتونی می‌تواند فونت کارتونی داشته باشد و یا از اِلمان‌های کارتونی در آن استفاده شود.

 

  ویژگی مثبت سبک کارتونی: ایجاد حس سرزندگی و انرژی مثبت

 

لوگوهای دست ساز: دوستای واقعی

طراحی لوگو دست ساز، یک پیام واضح به مخاطبان می‌دهد که کیفیت کالاهای برند بالا است و ماندگاری بسیار بالایی دارد. در واقع، لوگوهای دست ساز، بیشتر برای برندهایی مناسب است که کالاهایی دست ساز تولید می‌کنند.

برای اینکه بتوانید لوگوی خلاقانه‌تری خلق کنید، می‌توانید این سبک را با سبک مینیمال و مدرن و کارتونی ترکیب کنید. در واقع با این کار، یک پارادوکس زیبا از مدرنیته و قدیمی بودن ایجاد می‌کنید.

 

  ویژگی مثبت سبک دست ساز: ایجاد حس ماندگاری و شفافیت

 

لوگوهای ترکیبی: قیمه تویِ ماست

ممکن است برند شما، نیاز به لوگویی داشته باشد که به صورت اختصاصی مربوط به هیچ کدام از این سبک‌ها نباشد. در این حالت، می‌توانید از ترکیب دو یا سه سبک باهم، استفاده کنید. فرق زیادی نمی‌کند که کدام‌ها را باهم ترکیب کنید. امّا بهترین حالت ممکن، استفاده از ترکیبی‌های زیر است:

 

  • کلاسیک و نوستالژی
  • مینیمال و کارتونی
  • کلاسیک و دست ساز
  • نوستالژی و دست ساز
  • کلاسیک، نوستالژی و دست ساز
  • مینیمال، کارتونی و دست ساز

 

بنابراین اگر متوجّه شدید که نمی‌توانید برای طراحی لوگو مطابق با هویت برندتان تنها از یک سبک استفاده کنید، هیچ اشکالی ندارد! دو یا سه طرح را بردارید و باهم ترکیبشان کنید.

 

گام دوم: در طراحی لوگو رنگی که برندتان را منعکس کند، انتخاب کنید

رنگ‌ها خیلی بیشتر از آنچه که فکرش را می‌کنید، بر روی ذهن و تصورات مردم تاثیر می‌گذارند. تا جایی که حتّی کم نقش‌ترین رنگ‌ها در یک لوگو، می‌توانند احساس‌های متفاوتی را در مخاطبان به وجود آورند.

بعضی از رنگ‌ها، در بعضی حوزه‌ها دلنشین‌تر هستند. بنابراین فکر نکنید اگر یک رنگی زیبا بود، حتماً مناسب لوگو کسب و کار شما است.

بنابراین این مهم است که در طراحی لوگو برندتان، از چه رنگ‌هایی قرار است استفاده کنید. هر رنگ، احساس متفاوتی در ذهن مردم ایجاد می‌کند. در ادامه کاملاً هر رنگ و ویژگی آن را توضیح می‌دهم و می توانید نمونه‌هایی از آن‌ها را در دنیای واقعی ببینید.

 

خانواده قرمزها: قرمز، سرخ و زرشکی

رنگ‌های سرخ، یکی از بهترین رنگ‌هایی هستند که برندهای مشهور در دنیا از آن استفاده می‌کنند. به طور کلی برندهایی که از این رنگ استفاده می‌کنند، هوس، سرعت، خشم و قدرت را در ذهن مخاطبان ایجاد می‌کنند.

رِدبول: الان بهتر می‌توانید درک کنید چرا ردبول از رنگ قرمز برای لوگوی خود استفاده کرده است. مخاطبان نوشیدنی‌های انرژی زا ردبول، وقتی رنگ قرمز را می‌بینند، هوس، سرعت و قدرت (که ارتباط زیادی با انرژی دارد) در ذهن‌شان تداعی می‌شود.

کوکاکولا: هیچکس نیست که کوکاکولا را نشناسد. این برند در تمام دنیا محبوبیت دارد و این یعنی قدرت. هوس که واضح است چون این نوشیدنی‌ها اعتیادآورند و سرعت هم بیانگر دسترسی سریع به محصولاتش است.

کاراکترهای ماروِل: بسیاری از کاراکترهای ابرقهرمان مارول، پوششی قرمز رنگ داشته‌اند. این به این دلیل است که اغلب ابرقهرمان‌ها دارای ویژگی‌هایی مثل سرعت، خشم و قدرت هستند. (این تاثیر زیادی داره که الان عاشق فیلماش هستین!)

 

خانواده آبی ها: آبی و سرمه ای

رنگ‌های آبی، بهترین رنگ برای این هستند که بخواهید حس اعتماد، امنیت و آرامش را در ذهن مخاطبانتان به وجود آورید. معمولاً کسب و کارهایی که کاربران آن‌ها نیاز به یک حس امنیت و آرامش دارند، از این رنگ استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، آبی رنگ دانش است. بسیاری از برندهای داخلی و خارجی فعال در حوزه دانش، از این رنگ استفاده می‌کنند.

ویزا: این شرکت کارت اعتباری، نمی‌تواند بدون جلب اعتماد مردم، کار کند. این شرکت از رنگ آبی در لوگو و برند خود استفاده کرده است تا به مشتریان حس امنیت، آرامش و اعتماد را بدهد.

فرانش: فرانش یک پلتفرم آموزشی ایرانی است. اگر دقت کرده باشید، متوجّه می‌شوید که از رنگ آبی و سرمه‌ای که نماد دانش هستند، در طراحی لوگو استفاده کرده‌اند.

توئیتر: توئیتر را امروزه همۀ می‌شناسند. این پلتفرم، از همان ابتدا از رنگ آبی و سرمه‌ای استفاده کرده است تا به مخاطبانش بگوید که قابل اعتماد و امن است تا نگران مشخصات خصوصی‌شان نباشند.

 

خانواده نارنجی‌ها: پرتقالی، هویجی و هلویی

نارنجی در طراحی لوگو، زمانی استفاده می‌شود که بخواهید انرژی، شادمانی، سرزندگی و رشد را به مخاطبان‌تان القا کنید. هر چه این رنگ به سمت نارنجی هویجی باشد، انرژی، شادی و سرزندگی بیشتری را منعکس می‌کند.

فانتا: برند فانتا، از رنگ نارنجی استفاده می‌کند تا به مخاطبانش بگوید که به آن‌ها انرژی می‌دهد و باعث شادی و سرزندگی آن‌ها است.

لوفت هانزا: لوفت هانزا یک شرکت هواپیمایی است که با انتخاب رنگ نارنجی پرتقالی، سعی می‌کند حس رشد و انرژی و شادی را در ذهن مردم ایجاد کند.

 

خانواده سبزها: سبز، سبز نعناع و سبز جنگلی

رنگ سبز در طراحی لوگو، بیانگر طبیعت، تازگی، رشد و توزان است. اگر هدف‌تان این است که به مردم بگویید شما دائماً به رشد و توزان عناصر فکر می‌کنید، رنگ سبز کاملاً مناسب شما خواهد بود.

مریم رئوف: مریم رئوف یکی از بهترین سالن‌های زیبایی است که از رنگ سبز در لوگو استفاده کرده است که مفهوم تازگی، رشد و توزان زیبایی را می‌رساند.

لندروور: این کمپانی که در حوزه خودروسازی فعالیت می‌کند، با انتخاب رنگ سبز، به مشتریانش می‌گوید که توازن و رشد را همیشه سرلوحه خودش قرار می‌دهد.

 

خانواده بنفش‌ها: بنفش کمرنگ، ارکیده و فلاکس

رنگ بنفش، نماد کامل سلطنت، استقلال، معنویت و ذکاوت است. برندهای بسیار بزرگی در دنیا از این رنگ برای طراحی لوگو خود استفاده کرده‌اند.

یاهو: یادش بخیر! یک زمانی که یاهو رنک 1 موتورهای جستجو بود، رنگ بنفش داشت. در آن زمان رنگ بنفش، نماد استقلال و سلطنتش بود.

فدکس: ذکاوت، استقلال و سلطنت کاملاً در این برند مشخص است. چی از این بهتر که موقعیت پست شما در هر جای دنیا فقط با یک کد رهگیری، مشخص می‌شود؟

 

خانواده صورتی‌ها: صورتی اسپانیایی و ارکیده

صورتی که مشخص است برای چیست. رنگ صورتی، القا کننده احساس نرمی، لطافت و پرورش است. اکثر چیزهایی که می‌بینید با نرمی و لطافت در ارتباط هستند، رنگی صورتی دارند.

باربی: عروسک‌های باربی که بچگی با آن‌ها بازی می‌کردیم، به رنگ صورتی است. با این رنگ، نرمی و لطافت را کاملاً احساس می‌کردیم.

ویکتوریا سیکرت: ویکتوریا سیکرت هم یک برند زنانه است که برای نشان دادن حس لطافت و نرمی، از رنگ صورتی استفاده می‌کند.

 

خانواده قهوه ای‌ها: سوخته، شنی و کاکائو

رنگ قهوه‌ای، طرفداران کمتری نسبت به دیگر رنگ‌ها دارد. اصولاً از رنگ قهوه‌ای، برای تداعی کردن حس جدی بودن، توضیع و قابل اعتماد بودن استفاده می‌شود. امّا بسیاری ترجیح می‌دهند از رنگ آبی برای ایجاد حس امنیت و اعتماد استفاده کنند.

کفش‌های کاترپیلار: از حق نگذریم، استفاده از رنگ قهوه‌ای در این برند باعث شده تا یک حس خاص بودن در مشتریان به وجود آید. یعنی تواضع و گوشه گیری این برند در میان برندهای برتر، آن را به یک برند خاص تبدیل کرده است.

 

خانواده زردها: زرد طلایی، لیمویی و قناری

رنگ زرد، رنگ معصومانه‌ای بین تمام رنگ‌ها است. رنگ زرد، دوستی، جوانی، هیجان و شادی را می‌رساند. برندهای بسیاری که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند، از انواع رنگ‌های زرد استفاده می‌کنند.

راک استار: راک استار یک استودیو بازی‌سازی است که تلاش می‌کند تا با ساختن بازی های مهیج، کاربرانش را سرگرم کند. رنگ لوگوی این استودیو، زرد طلایی است.

اسنپ چت: اسنپ چت یک پلتفرم چندرسانه‌ای است که کاربران می‌توانند ساعت‌های طولانی در آن هیجان، شاید و دوستی را تجربه کنند.

 

گام دوم: نوع لوگو مناسب را انتخاب کنید

لوگوها، انواع مختلفی دارند. در گذشته انواع بسیار محدودی از لوگو وجود داشت که برندهایی ناچار بودند حتماً از همان‌ها استفاده کنند. امّا الان، انواع دیگری هم وجود دارند. طراحی لوگو در هر یک از این انواع، معنا و ظاهر متفاوت و منحصر به فردی دارد.

 

   کتاب بخوانیم: یک کتاب عالی برای آشنایی با آرم و لوگو و طراحی نرم افزاری 

 

طراحی لوگو مونوگرام یا Lettermark

این دسته از لوگوها، فرآیند برندینگ را می‌توانند کمی چالش برانگیز کنند. مونوگرام‌ها، لوگوهایی هستند که از یک یا چند حرف ساخته شده‌اند. این چند حرف می‌توانند کوتاه شده نام اصلی شرکت یا نام اصلی‌ای باشد که معنا خاصی ندارد و تنها چند حرف در کنار هم دارد.

اچ‌پی، سی‌ان‌ان و ال‌جی نمونه‌هایی از مونوگرام هستند.

 

لوگو تایپ یا Wordmark

لوگو تایپ‌ها، شبیه به لوگوهای مونوگرام هستند. با این تفاوت که در طراحی لوگو تایپ، از نام کامل برند استفاده می‌شود. البته برای اینکه لوگو ساده نباشد، از فونت و سبک‌های متفاوتی برای زیباتر کردن آن استفاده می‌کنند.

این نوع لوگو برای برندهایی مناسب است که نامشان، آنقدر زیبا و جذاب است که می‌خواهند همان را به مردم معرفی کنند. پینترست، یاهو، ای بی و گوگل نمونه‌هایی از لوگوتایپ هستند.

 

طراحی لوگوی تصویری یا Pictogram

لوگوی تصویری، یکی از محبوب‌ترین انواع لوگو است. بسیاری از برندهای مطرح جهانی، از این نوع لوگو استفاده کرده‌اند. اگر می‌خواهید از این نوع برای لوگو کسب و کارتان استفاده کنید، حتماً باید تصاویر یا آیکُن‌هایی که قرار می‌دهید، ربطی با هویت برند شما داشته باشند.

نایکی و مرسدس بنز نمونه‌هایی از لوگوهای تصویری هستند.

 

لوگوی هندسی یا Geometric

لوگوهای هندسی، از ترکیب چند شکل هندسی مثل دایره، مستطیل، بیضی، سهمی و مثلث ساخته شده‌اند که می‌توانند معنای خاصی را برای برندتان به وجود آورند. لوگوی آئودی، یوتوب و آدیداس نمونه‌هایی از لوگوهای هندسی هستند.

 

طراحی لوگوهای طلسم یا Mascot

چنین لوگوهایی، اغلب دارای اشکال خاص و به شکل کارتونی هستند. برندهایی که یک ایده جدید دارند، بهتر است از این نوع لوگو استفاده کنند. طراحی لوگو Mascot، می‌تواند به یک برند برای بیشتر دیده شدن کمک کند.

چی توز، رپتورز و وندیز نمونه‌هایی از لوگوهای Mascot محسوب می‌شوند.

 

لوگوهای ترکیبی یا Combination

لوگوهای ترکیبی، همانطور که از نامشان پیداست، لوگوهایی هستند که از ترکیب چند نوع لوگو ساخته می‌شوند. مثلاً اگر یک لوگوتایپ را با لوگوی تصویری ترکیب کنید، یک لوگوی ترکیبی ساخته‌اید. این نوع لوگو هم محبوبیت بسیار زیادی دارد.

لوگوهای دراپ باکس، لکاست (لاکوست)، جگوار و ردبول، نمونه‌هایی از لوگوهای ترکیبی هستند.

 

لوگوی نشان یا Emblem

لوگوهای نشان همان لوگوهای ترکیبی هستند با این تفاوت که دیگر نمی‌توان تصویر و متن را از هم جدا کرد. هم به این دلیل که ممکن است زمانی معنا داشته باشند که در کنار هم هستند و هم اینکه شاید درهم‌آمیخه شده باشند.

لوگوی برادران وارنر و استارباکس، نمونه‌هایی از این لوگو هستند.

 

گام سوم: در طراحی لوگو فونت نوشتاری خوانا و زیبایی انتخاب کنید

اگر قصد طراحی لوگو تایپ، مونوگرام یا لوگوی ترکیبی دارید، پس باید حسابی حواستان باشد که لوگو، خوانا، زیبا و جذاب باشد. بخشی از جذابیت مربوط به رنگ است امّا بخش مهم دیگر را، فونت و سبک نوشتاری تعیین می‌کند.

4 نوع محبوب و اصلی برای فونت نوشتاری وجود دارد:

 

 

  • خانواده فونت‌های SANS: زیباترین و بهترین فونت‌ها، سنس‌ها هستند. همین نوشته‌هایی که می‌خوانید با فونت IRANSANS نوشته شده‌اند. درواقع هیچ گونه کشیدگی و اضافاتی در این سبک وجود ندارد و همین آن را جذاب می‌کند. این فونت‌ها مناسب سبک مینیمال هستند.
  • خانواده فونت‌های SERIF: اگر می‌خواهید در سبک کلاسیک لوگویی طراحی کنید، بهتر است از خانواده فونت serif استفاده کنید. امّا به طور کلی، این خانواده فونت، برای طراحی لوگو مدت هاست که منسوخ و قدیمی شده است. تفاوت این فونت در ایجاد یک کشیدگی ظریف و کوچک در انتها است.
  • خانواده فونت‌های SCRIPT: اگر می‌خواهید در سبک Handcraft یا دست ساز، لوگویی طراحی کنید، بهتر است از همین فونت‌ها استفاده کنید. فونت‌های این خانواده، حالت دست نویس دارند که کاملاً مناسب سبک دست ساز است.
  • خانواده فونت‌های DISPLAY: این فونت‌ها، بیشتر برای سبک کارتونی و مینیمال مناسب هستند. درواقع فونت‌های این خانواده، زیبایی‌ای دارند که می‌تواند لوگو را خاص‌تر و جذاب‌تر کند.

 

توجّه داشته باشین که شما لزوماً نباید از یک کدوم استفاده کنین. میتونین از چند فونت استفاده کنین امّا حواستون باشه توی این مورد زیاده‌روی نکنین چون ممکنه لوگو ناخوانا و پیچیده بشه. اینطوری زیباییشو از دست میده.

 

بدرقه از طراحی لوگو: نکاتی پس از اجرا

بعد از اجرا، باید حتماً نتیجه را به چندین نفر نشان دهید تا متوجّه شوید آیا واقعاً نتیجه همان چیزی که فکرش را می‌کردید است یا نه. بعضی وقت‌ها، به دلیل اینکه خودمان لوگو را دوست داریم، از خیلی از واقعیت‌ها به راحتی عبور می‌کنیم.

 

    از دستش نده: یک قانونی که هممون تجربش کردیم! قانون پارکینسون چیست و چطور می‌توانید از شر آن خلاص شوید؟

 

برای همین، توصیه میکنم حتماً یک نظرسنجی با جامعه آماری مناسب انجام دهید و سوال‌هایی بپرسید تا مطمئن شوید که لوگو، همان چیزی که می‌خواستید است. برای این کار، می‌توانید از فرم‌های پرسش آنلاین مثل پرس لاین استفاده کنید.

 

لبِّ کلام اینکه . . .

داشتن لوگو برای هر بیزینسی، اهمیت زیادی دارد. امّا اگر لوگو نداشته باشید، بهتر از این است که لوگویی بد و بدون پیروی از اصولی طراحی، داشته باشید. لوگوی شما، یکی از اولین آیتم‌هایی است که مردم می‌بینند. بنابراین نباید آن را همینطوری و با عجله طراحی کنید.

باید برای طراحی لوگو، به رنگ، سبک، نوع، طرح و فونتی که انتخاب می‌کنید، توجّه داشته باشید.

در دوره جامع کسب و کار، به طور کامل به بحث برندینگ، انتخاب نام برند، رنگ‌ها، تاثیر بسته‌بندی و هر چیزی که با دنیای برندینگ در ارتباط باشد را آموزش خواهید دید. صفر تا صد کسب و کار را تنها در مدت زمان 3 ماه، بیاموزید و مسلّط شوید.

به مطالعه کردن ادامه بدید...