با بازاریابی دهان به دهان، برندتان را مثل یک (ویروس!) پخش کنید

بازاریابی دهان به دهان که به آن تبلیغات دهان به دهان هم گفته می‌شود، یک نوع ویروس اجتماعی نامیده می‌شود.

در حال حاضر که رقابت نسبت به گذشته بیشتر است، باید خلاقیت داشت تا بتوان موفق شد. علاوه بر خلاقیت، بازاریابی‌ها می‌توانند بسیار کمک کنند. مثلاً اگر بتوانید بازاریابی دهان به دهان را برای کسب و کار خود پیاده سازی کنید، می‌توانید در حتّی رقابت شدید هم رشد کنید.

روش‌های متداول بازاریابی، می‌توانند هر یک برای رشد کسب و کارتان مفید باشند امّا قطعاً بازاریابی دهان به دهان، یک بازاریابی کاملاً مفید است که خیلی از کسب و کارها توانستند به کمک آن رشد کنند، رشد سریع!

ذات بازاریابی دهان به دهان را بهتر بشناسید!

به طور ساده، بازاریابی دهان به دهان، یعنی انتقال یک توصیه از یک شخص به شخص دیگر. مثلاً وقتی یک نفر از شما خرید می‌کند و شما را به خانواده خود یا دوستانش معرفی کند، یک بازاریابی دهان به دهان انجام داده است.

در دنیای کسب و کار، دو نوع کلی بازاریابی دهان به دهان داریم. یکی وقتی که بازاریابی دهان به دهان خود به خود و کاملاً طبیعی اتفاق می افتد؛ یعنی اصلاً کسب و کارها استراتژی نچینده اند و به طور طبیعی مشتریان، آن‌ها را به دیگران معرفی می‌کنند.

امّا نوع دیگر، بازاریابی دهان به دهان هدفمند است. یعنی اینکه کسب و کارها یک سری استراتژی می‌چینند و هدفشان این است که دهان به دهان شوند و مشتریان بیشتری به‌دست آورند.

به دنیا نگاه کنید! چقدر روابط گسترش یافته‌اند. مردم ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخند و این یعنی اینکه خوبی یا بدی یک برند، به راحتی می‌تواند به گوش همه برسد. 

شرکت تحقیقاتی بازاریابی نیلسن می گه بیش از 92 درصد مردم به توصیه خانواده و دوستانشان اعتماد می کنن! این خیلی خفنه! یعنی 92 درصد احتمال داره که بازاریابی دهان به دهان جواب بده واستون! یا اگر بیایم از ی زاویه دیگه نگا کنیم، انگار از هر 100 بازاریابی دهان به دهان، 92 تاش میگیره! بی نظیره!

اگر مشتریان از محصولتان راضی باشند، آن را به دیگران توصیه می‌کنند و بازاریابی دهان به دهان به طور کاملاً طبیعی اتفاق می افتد. البته می‌توانید یک سری کمپین‌ها هم اجرا کنید که منجر به بازاریابی دهان به دهان شوند.

امّا آمار و ارقام چی می گن؟

آمار و ارقام، همیشه یک آیتم ثابت شده بودند که می‌توانستیم بفهمیم چی دقیقاً راسته و چی دروغ!

علاوه بر این، کاربرد یک موضوع را می‌توانیم به راحتی متوجّه شویم. مثلاً اگر به شما آمار بدهند که تبلیغات در فلان جا، بازدهی ندارد، تبلیغ نمی‌کنید و پولتان را هدر نمی‌دهید!

در بخش قبل گفتم که نیسلن می‌گوید بیش از 92 درصد مردم، به حرف خانواده و دوستانشان گوش می‌دهند و از توصیه‌شان برای خرید بعدی استفاده می‌کنند.

امّا نظرات آنلاین چطور؟ مثلاً اگر یک نفر در صفحات مختلف از یک محصول تعریف کرده باشد، مردم تا چه اندازه به آن اعتماد می‌کنند؟

88 درصد مردم، کاملاً به نظرات آنلاین اعتماد می‌کنند! یکی از محصولات دیجی کالا را ببینید. دیجی کالا این امکان را به خریداران داده است تا پس از خرید، علاوه بر نظرشان، مشخص کنند که آیا خرید محصول را توصیه می‌کنند یا نه.

بسیاری از مردم هم در نظراتشان می گویند که مثلاً فلان محصول را بخرید. همه این‌ها می‌شوند بازاریابی دهان به دهان. یعنی اگر مثلاً 1000 نفر نظرات یک محصول را بخوانند و قصد خرید داشته باشند، 88  درصد اعتماد به همان محصول و فروشنده‌ای می‌کنند که از طرف دیگران توصیه شده باشد.

74 درصد از مصرف کنندگان، گفته‌اند که بازاریابی دهان به دهان تأثیر اصلی را در خریدهایشان داشته است!

با وجود این آمار خوب، جالب است بدانید که فقط 33 درصد کسب و کارها، به دنبال جمع آوری نظرات هستند. درست است یک پیشنهاد در زیر محصولات در یک فروشگاه آنلاین، شاید به نظر کوچک برسد، امّا تاثیرگذاری آن بسیار بالا است. تقریباً از هر 10 درصد مخاطبان از که از طریق بازاریابی دهان به دهان جذب می‌شوند، تا 2 درصد آن‌ها، اقدام به خرید می‌کنند.

بازاریابی دهان به دهان چقدری مهمه حالا؟

همان‌طور که احتمالاً می دانید، روش‌های مختلفی برای جذب مخاطب وجود دارد.

امّا بازاریابی دهان به دهان یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به رشد کسب و کار شما در مدت زمان کم، بسیار کمک کند.

مزایای بازاریابی دهان به دهان زیادند امّا 2 تا از مهم‌ترین آن‌ها، رشد فروش بدون هزینه تبلیغات و داشتن یک جامعه هستند.

  • رشد فروش بدون هزینه تبلیغات: برندهای مشهور جهانی هستند که از بازاریابی دهان به دهان استفاده می‌کنند. می‌توانید از تبلیغات استفاده کنید امّا فکر کنید چه می‌شود اگر تمام هزینه یا اکثر هزینه تبلیغاتتان را ذخیره کنید؟ اگر بتوانید بازاریابی دهان به دهان را به خوبی پیاده سازی کنید، بدون هزینه، فروشتان افزایش پیدا خواهد کرد.
  • داشتن یک جامعه: به کمک بازاریابی دهان به دهان، شما دیگر صرفاً یک مشتری ندارید؛ بلکه جامعه‌ای از مشتریان را دارید که هر گروه از آن‌ها، به یک نفر وصل می‌شوند. بنابراین اگر مثلاً 100 مشتری داشته‌اید، دیگر قرار نیست فقط به 100 مشتری محصولاتتان را بفروشید و با بازاریابی دهان به دهان، باید به تعداد مشتریان بیشتری کالاهایتان را بفروشید که جامعه خریداران جدید شما هستند.

3 عامل اساسی در بازاریابی دهان به دهان وجود دارد:

  • صداقت برند
  • اعتماد به برند
  • ایجاد هیاهو

1- وفاداری به برند

طبق آمار، نگه داشتن یک مشتری تقریباً یک پنجم جذب کردن یک مشتری جدید هزینه دارد.

این یعنی اگر شما قدر مشتریانی که دارید را بدانید و سعی کنید تا آنجایی که ممکن است آن‌ها را کنار کسب و کارتان نگه دارید، هزینه‌هایتان نسبت به زمانی که بخواهید مشتریان جدیدی جذب کنید، کمتر خواهد بود.

بسیاری از کسب و کارها تصوّر می‌کنند باید همیشه حتماً مشتریان جدیدی بگیرند تا بتوانند رشد کنند و سودآوری خودشان را افزایش دهند درصورتی‌که هزینه‌های جذب مشتریان جدید، ممکن است مشکلات جدیدی را به وجود آورد.

بنابراین هر مشتری که به‌دست می‌آورید، باید کاملاً آن‌ها را نسبت به برندتان وفادار کنید. شما فقط برای بار اول هزینه داده‌اید (اگر با بازاریابی دهان به دهان آمده باشند که همان هزینه را هم نداده‌اید) و از آن به بعد همیشه بدون هیچ هزینه زیادی، مجدداً از شما خرید می‌کنند.

وفاداری مشتریان نسبت به برندتان را فراموش نکنید.

Bain & Co تخمین زده است که اگر فقط 5 درصد حفظ مشتریان را افزایش دهید، سودآوری‌تان می‌تواند تا 75 درصد افزایش پیدا کند.

2- اعتماد به برند

طبق تحقیقات موسسه آمریکایی Hubspot، حدود 75 درصد مردم تبلیغات را باور نمی‌کنند و آن‌ها را صرفاً یک شعار غیرواقعی می‌دانند.

امّا جالب است بدانید که حدود 90 درصد مردم، به پیشنهادات اعضای خانواده و دوستان خود، اعتماد می‌کنند. به کمک بازاریابی دهان به دهان، برند شما به شکل حداکثری، مورد اعتماد قرار می‌گیرد. وقتی دیگران تعریف شما را پیش دیگران می‌کنند، افراد بیشتری به برند شما اعتماد می‌کنند.

این به وجود آمدن اعتماد، می‌تواند به رشد یک برند کمک بسیار زیادی کند.

3- ایجاد هیاهو

هیاهوی بازاریابی، می‌تواند یک برند را به طور ناگهانی رشد دهد. زمانی که خبری منتشر شد که به یکی از مسافران اسنپ تعرّض شده است، واکنش‌های بسیار منفی علیه اسنپ شکل گرفت. پس از مدتی شرکت اسنپ، به کمک چند خبرگزاری، تمام این اتفاقات را رد کرد و تا آنجا که می‌توانستند، گفتند در اسنپ اصلاً چنین اتفاقاتی نمی‌افتد.

از دستش نده: حضورِ آنلاین و فروشِ آنلاین چه فرقی دارن؟

تمام این‌ها یک هیاهو بودند!

می دانید با انتشار این شایعه، چقدر به مخاطبان اسنپ اضافه شد؟

گاهی ایجاد یک  هیاهوی بازاریابی ، می‌تواند برای یک برند غوغا کند. یک خبر منتشر می‌شود، یک هیاهو شکل می‌گیرد و به کمک بازاریابی دهان به دهان، همه جا آن خبر و هیاهو می‌پیچد.

شرکت Flash Tatoos با استفاده از مشابه چنین ترفندی، فروشش 1100 درصد افزایش یافت!

لب کلام اینکه . . !

بازاریابی دهان به دهان می‌تواند بدون جای گذاشتن هزینه‌ای، برند شما مشهورتر کند و فروشتان را افزایش دهد. اگر بتوانید بازاریابی دهان به دهان را به کار بگیرید، مطمئن باشید که نتیجه خواهید گرفت.

اکثر مردم جهان، به خانواده و دوستانشان برای خرید از یک برند، اعتماد می‌کنند و چنین توصیه‌هایی را مفید می‌دانند؛ این در حالی است که تبلیغات اصلاً و ابداً چنین نتیجه‌ای ندارد.

روش‌های متداول بازاریابی، بازاریابی دهان به دهان و چگونگی انجام آن را به طور کامل در دوره جامع کسب و کار توضیح داده‌ام. مهم نیست که می دانید بیزینس چیست، بیزینس دارید یا می‌خواهید بیزینسی راه اندازی کنید؛ دوره جامع کسب و کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید به بیزینس تان کمک کنید و آن را رشد دهید.

همین حالا به صفحه دوره جامع کسب و کار مراجعه کنید. 

 

به مطالعه کردن ادامه بدید...